۱۴۰۲/۶/۲۴ - ۱۳۲۷/2/۷
محمد محمدعلی در هفتمین روز از اردیبهشتماه سال ۱۳۲۷ در خیابان مولوی تهران و در خانوادهای پرجمعیت متولد شد.
محمدعلی در سال ۱۳۴۳ رتبۀ نخست منطقهای آموزش پرورش در مسابقه داستاننویسی انجمن ایران و آمریکا را به دست آورد. در سال ۱۳۴۴ و هنگامی که مشغول تحصیل در دبیرستان مروی بود، افزون بر نگارش چندین نمایشنامه، سالنامۀ مروی را هم منتشر کرد.
محمد محمدعلی پس از آن که دیپلم خود را در سال ۱۳۴۹ دریافت کرد، دورهٔ سربازی خود را به خدمت در سپاه ترویج و آبادانی پرداخت. در همان دوران سربازی بود که طرحهای اولیۀ داستانهای «درهٔ هندآباد گرگ داره» و «از ما بهتران شکل» گرفت.
محمدعلی در سال ۱۳۵۳ وارد دانشکدهٔ علوم سیاسی و اجتماعی شد و سپس با لیسانس علوم سیاسی و اجتماعی به استخدام سازمان بازنشستگی کشوری درآمد. او از ۱۳۶۹ به وزارت فرهنگ و آموزش عالی منتقل شد و در مرکز اسناد و مدارک علمی کشور مشغول کار گردید و در ۱۳۸۱ بازنشسته شد.
نخستین کتاب محمدعلی با نام «درهٔ هندآباد گرگ داره» در سال ۱۳۵۴ منتشر شد که در آن به شیوهای واقعگرایانه به زندگی فقرزدهٔ روستاییان پرداخت. در سال ۱۳۵۶ عضو کانون نویسندگان ایران شد و به مدت ۱۷ سال به عنوان حسابدار و مسؤول کمیتۀ امور مالی کانون فعالیت کرد.
محمدعلی یکی از اعضا و شرکتکنندگان جلسات داستانخوانی و داستاننویسی پنجشنبهها با نظارت هوشنگ گلشیری بود. از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۱ سردبیری فصلنامهای به نام برج را عهدهدار بود و پس از آن نیز کم و بیش با دیگر مطبوعات، از جمله مجلههای دنیای سخن و آدینه همکاری میکرد و سه ویژهنامۀ شعر و داستان مجلۀ آدینه به سردبیری او منتشر شد.
محمدعلی دو روز پیش از انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۸۸ به همراه همسرش به کانادا مهاجرت کرد تا کنار فرزندانش زندگی کند. او از سال 1380 تا واپسین روز زندگی خود، در مؤسسۀ فرهنگی هنری کارنامۀ ایران و سپس در خانۀ فرهنگ و هنر ونکوور به آموزش داستاننویسی به علاقهمندان پرداخت.
محمد محمدعلی در بیست و چهارمین روز از شهریورماه سال ۱۴۰۲، در ونکوور کانادا، دیده از جهان فروبست.
گزیدهٔ آثار:
درهٔ هندآباد گرگ داره (۱۳۵۴)، انتشارات پیروز
از ما بهتران (۱۳۵۷)، انتشارات رواق
دریغ از رو به رو (۱۳۷۸)، انتشارات راهیان اندیشه
رعد و برق بیباران (۱۳۷۰)، نشر بزرگمهر
نقش پنهان (۱۳۷۰)، انتشارات قطره
باورهای خیس یک مرده (۱۳۷۶)، نشر علم
برهنه در باد (۱۳۷۹)، نشر مرکز
قصۀ تهمینه (۱۳۸۲)، انتشارات افق
آدم و حوا (۱۳۸۲)، انتشارات کاروان
جمشید و جمک (۱۳۸۳)، انتشارات کاروان
مشی و مشیانه (۱۳۸۶)، انتشارات کاروان
جهان زندگان (۱۳۹۴)، کتابسرای تندیس
خطابه های راهراه - داستان ناتمام (1402)، نشر رها355 بازدید