شابک: 9789647974752
عنوان به زبان انگلیسی: Leadership and Self-Deception
نوع جلد: نرم
تعداد صفحات: ۲۰۸ صفحه
نوبت چاپ: چاپ نخست
قطع: رقعی (۱۴.۵×۲۱)
زبان: فارسی
پردازش سفارش: ۱ تا ۲ روز کاری
ساختار کتاب: کتاب «مدیریت و خودفریبی: خارج شدن از جعبهٔ مشکلات» با عنوان اصلی Leadership and Self - Deception: Getting out of the Box سه بخش و بیست و چهار فصل را در بر میگیرد.
شیوهٔ نگارش: نهاد آربینگر در جایگاه یک مؤسسهٔ آموزشی و مشاورهٔ مدیریتی بر پایهٔ تجارب کارشناسان ماهر خود در زمینههای گوناگون، رهنمودهای پیشبردی و مؤثری را برای پیشرفت و بهبود روابط در همهٔ گسترهها ارائه میدهد. روش نگارش «مدیریت و خودفریبی» روایی و داستانگونه است. مدیری که در آستانهٔ ارتقای شغلی قرار دارد، از آشنایی خود با دانش شگفتانگیزی حکایت میکند که موجب حل مشکلات میشود و آدمها را متوجه اشتباهاتشان در راه رسیدن به نتایج دلخواه میسازد. این حکایت با آن که در برخی قسمتها با ارایهٔ نمودارها، جداول و اَشکال گویا و طرح پرسشهایی دقیق به آموزش نکات مدیریتی و حتی معنوی میپردازد، اما در هیچ کجا زبان شیرین و روان داستانی را از دست نمیدهد و از این رو موجب ملال و دلزدگی خواننده نمیشود. گویا خواننده در سراسر کتاب در عین حال که رو به روی یک لوح آموزشی نشسته و چشمان مشتاق خود را به آن دوخته، نفس گرم یک پیر آزموده و قصهگو را نیز حس میکند و صدای گیرا و بانفوذ او بر جانش مینشیند. هنر برجستهٔ «مدیریت و خودفریبی» درآمیختن مطالب آموزشی مدیریت از مجرای رهنمودهای معنوی و در بستر ماجراهای ملموس و فراگیر هر روز زندگیست.
شمایی از کتاب: «مدیریت و خودفریبی» از نوعی تشکیلات سازمانی سخن میگوید که دیرزمانیست مدیران ارشد آن، راه دشوارشکستها و خطاها را پیموده و تجارب برآمده از آنها را چراغ فرارو نمودهاند. نکتهٔ بسیار جالب این که چنین مدیران کارآزمودهای هیچگاه اجازه نمیدهند که همکاران دیگر آنها چنین راه دشوار و پر فراز و نشیبی را بپیمایند و به بهای اتلاف وقت و رنج فراوان، آزموده را بارها بیازمایند. آنها در جایگاه مشاورانی همراه و دلسوز، بدون هیچ پنهانکاری و پردهپوشی، راز موفقیت خود را در اختیار مدیران تازهکار قرار میدهند و در این شیوهٔ صادقانه تا آنجا پیش میروند که حتی فراز و فرودهای روابط خانوادگی خود را به منظور در اختیار نهادن تجارب عملی و ملموس در دسترس این همکاران تعالیخواه میگذارند. این کتاب، بزرگترین و پیچیدهترین نوع فریبکاری و نیرنگبازی را برملا میکند؛ فریب و نیرنگی که به خود روا میداریم و از این رو در محل کار و محیط زندگی، گرفتار جعبهٔ مشکلات روزانه باقی میمانیم. در آغاز کتاب، زیر عنوان آشنایی با «نهاد آربینگر» پیشینهٔ این مؤسسه و موفقیتهای چشمگیر آن در یاریرسانی به پیشبرد اهداف معنوی و مادی تشکیلات و سازمانهای گوناگون شرح داده شده است. این مؤسسهٔ آموزشی و مشاورهای با برخوداری از کارشناسانی ماهر در زمینههای مختلف تجارت، حقوق، اقتصاد، فلسفه، خانواده، تحصیلات و روانشناسی، با ارایهٔ برنامهای سهمرحلهای به آدمها و کانونهای یاریجو کمک میکند تا از مسیری مناسب به اهداف درست خود برسند. «مدیریت و خودفریبی» نخستین مرحلهٔ این برنامه را پیش روی خواننده قرار میدهد. شکلها ونمودارهای سادهٔ این کتاب به کمک جداول و سؤالات معین و برانگیزندهٔ آن به طبقهبندی و روشن شدن مشکلات متعارف و رایج روزمرهٔ ما، چه در عرصهٔ شخصی و چه در عرصهٔ اجتماعی، کمک میکند. مدیران و سازمانهای موفقی که دستیابی به اهداف خود را مدیون راهنماییهای نهاد آربینگر میدانند و کتاب «مدیریت و خودفریبی» را نخستین گام معرفی راهکارهای این نهاد به شمار میآورند، در گزینگویههایی زیبا و رسا به معرفی کتاب پرداخته و خواندن آن را به همگان توصیه کردهاند. استیون سی. ویلرایت، یکی از پروفسورهای دانشگاه هاروارد «مدیریت و خودفریبی» را کتابی جذاب، تفکربرانگیز و خردمندانه اعلام میکند و آن را زنگ بیداری برای همگان میخواند. جک اندرسن، برندهٔ جایزهٔ اتحادیهٔ روزنامهنگاران و پولیتزر هشدار میدهد که نباید فریب عنوان کتاب را خورد؛ چرا که این کتاب برای همهٔ انسانهاست. همچنین رابرت دبلیو. ادواردز، مدیر عامل خدمات پستی فداکس مفاهیم این کتاب را دگرگونکنندهٔ روش کار و زندگی خود میداند و آن را در شمار اندک کتابهایی قرار میدهد که میتوان به راستی برای معرفی به رییس، همکاران و دوستان مفید باشد.
کاربرد کتاب: با خواندن این کتاب و به کار بستن رهنمودهای آن میتوان به مدیری همدل و توانا در ارتباط با آدمهای پیرامون تبدیل شد؛ مدیری نکتهبین و کاردان که به دل اطرافیان راه مییابد و باارزشترین اهداف را برمیگزیند. با مطالعهٔ «مدیریت و خودفریبی» میتوان به راه حلهای عملی و مشخصی برای ترمیم روابط گسستهٔ خانوادگی، دوستانه و کاری دست یافت، مشکلات موجود را به شیوهای علمی شناسایی کرد و به رفع بنیادین آنها پرداخت. مدیران کمتجربه با مراجعه به مسایل مطرحشده در در این کتاب میتوانند از تجربههای مستقیم و دشوار کاری و عاطفی دوری گزینند و مسیر مدیریتی هموارتر و دلخواه را طی کنند. «مدیریت و خودفریبی» کتابیست که برای مدیریت نوجوانان و جوانان در کانونهای خانوادگی و کاری بسیار مفید و کارا به شمار میآید. پدر و مادرها با درک مفاهیم این کتاب متوجه میشوند که مناسبات با فرزندان نیز نیازمند آگاهی یافتن از مدیریت صحیح است؛ مدیریتی که آمیزهای از عواطف والدین و حکمتهای معنوی را میطلبد. بررسی این کتاب در دورههای آموزشی سازمانها و مراکز مدیریتی، به هماهنگی نیروها و تعیین اهداف درست و دستیابی به آنها کمک میکند. «مدیریت و خودفریبی» توهم وجود مشکلات فزاینده را در شرایط بیرونی میزداید و به ما یاد میدهد که چگونه با مدیریت آگاهانهٔ دل و خرد، درون جعبهٔ مشکلات زندانی نشویم ودر هر وضعیتی بدون فریفتن خود، مدیری کارآمد و هشیار باشیم.
روش مطالعه: خواندن مطالب این کتاب به شکل آموزشی و گروهی در ردههای بالایی مدیریتی و میان مدیران ردههای پایینتر و کارکنان بدنهٔ مؤسسات و نهادها موجب میشود تا تجارب شخصی شرکتکنندگان و نیز مسایل طرحشده از سوی آنها همراه با آموزههای کتاب مورد بررسی و مقایسه قرار گیرد و به شیوهای کاربردی و گام به گام آموخته شود. آموزههای «مدیریت و خودفریبی» را میتوان در حلقههای کتابخوانی در کنار کتابهای دیگر مدیریتی و به عنوان نمونهٔ عملی و عینی آنها به بحث گذاشت. از سوی دیگر، دوستداران کتابهای داستانی و رمان با خواندن این کتاب درمییابند گسترهٔ داستانگویی فراختر از آن است که در تصور ما میگنجد؛ به گونهای که موضوعات بسیار جدی و به ظاهر برکنار از حیطهٔ روایت به زیبایی و روانی در چارچوب انعطافپذیر آن جا میگیرد. بیگمان رمانخوانها این حکایت گیرا و دلنشین را یکنفس خواهند خواند، در حالی که آنها که بیشتر در پی مهارتهای مدیریتی هستند، بارها به آموزشهای مفید و تأثیرگذار آن مراجعه خواهند کرد. پیوندهای بیرونی: خوانندگان علاقمند به فراگیری مدیریت معنوی میتوانند برای دستیابی به اطلاعات بیشتر در این زمینه به پایگاه اینترنتی نهاد آربینگر مراجعه کنند.